Hírek

Korszerűsítik Budakeszi egyes önkormányzati tulajdonú belterületi útjait

 

Budakeszi Város Önkormányzata az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésére, felújítására és korszerűsítésére kiírt pályázaton 150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert. A Pénzügyminisztérium az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza. 

Budakeszi Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által támogatott pályázat keretében útfelújításokat, korszerűsítéseket végez 2018. évben a város területén.

A beruházás keretében a Kossuth Lajos utcának az Erdő utca és a Virágvölgy utca közötti szakaszán, továbbá a Kert utcának a Fő utca és a Vastelep közötti szakaszán történik teljes útburkolati- és csapadékvíz elvezető rendszer felújítás. A Reviczky utcában szilárd burkolatú út épül csapadékvíz szikkasztókkal, a Szél utca és a Munkácsy Mihály utca csomópontjában pedig ív- és magassági korrekció készül, továbbá szilárd burkolatot kap a szomszédos járdaszakasz.

A 158 millió forintos összköltségű projekt a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból valósul meg.


Budakeszi Város Önkormányzatának kiemelt célja, hogy a város közterei és közútjai korszerűek legyenek, hozzájárulva ezzel egy élhetőbb város megteremtéséhez.

A beruházás többek között közvetlenül elősegíti a városközpont - egyben több fontos közintézmény - jobb minőségű elérhetőségét, megközelíthetőségét.

A projektről bővebb információt a www.budakeszi.hu oldalon olvashatnak.

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Erdő utca 70.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com
© 2022 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search