Hírek

Beköszöntött a tél... újra havasak, síkosak, csúszósak lehetnek a járdák - előzzük meg a baleseteket!

 

A téli időjárásra való tekintettel a várható havazások, esőzések, jegesedések következményeként, a köztisztasági feladatok ellátása (az ingatlanok előtti illetve melletti járdafelületek tisztántartása és a síkosság-mentesítés elvégzése) fokozottabb odafigyelést és felelősségteljes hozzáállást igényel. 

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a téli időjárásra való tekintettel és a várható havazások, esőzések, jegesedések következményeként, a köztisztasági feladatok az ingatlanok előtti, illetve melletti járdafelületek tisztántartása és a síkosság-mentesítés elvégzése fokozottabb figyelmet igényel.


Az ingatlanok előtti közterületek hó- és síkosság-mentesítésével kapcsolatban tartsák szem előtt, hogy a járdákon történő gyalogosközlekedés biztosítása a település teljes lakosságának, különösen a gyalogosan közlekedő kisgyermekes édesanyák, nyugdíjasok, iskolás gyermekek, fogyatékkal élők, valamint mindannyiunk érdekét szolgálja.


Tisztelettel kérjük Önöket, hogy az ingatlanok előtti hóeltakarítást, illetve síkosság-mentesítést szíveskedjenek - szükség esetén - naponta többször is megoldani, az esetleges kellemetlenségek megelőzése és egymás épségének megőrzése érdekében.

Tájékoztatásul felhívjuk az Önök figyelmét arra, hogy Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, valamint az ültetési /telepítési/ távolságról szóló 11/2011 (III. 24.), valamint a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 36/2013. (XI. 19.) önkormányzati rendeletei alapján: a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az, aki az ingatlan előtti közterület vonatkozásában az ingatlan előtti járdaszakasz (járda hiányában egy méter széles területsáv), illetőleg, ha a járda mellett zöldsáv is van, az útszegélyig terjedő terület, valamint a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyai tisztántartásáról, kaszálásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és egyéb hulladékok eltávolításáról nem gondoskodik.

A vonatkozó önkormányzati rendelet szerint tisztántartás alatt az egyes ingatlanok és közterületek takarítását, gyommentesítését, rendszeres tisztítását, hó- és síkosság-mentesítését, illetőleg pormentesítését kell érteni.

A közösségi együttélés magatartási szabályai bármelyikének megszegése, megsértése, betartásának vagy betartatásának elmulasztása esetén 150.000,- forintig terjedő közigazgatási bírság, vagy 50.000,- forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki. Az önkormányzati rendeletek betartását az önkormányzat, illetve a Budakörnyéki közterület-felügyelet ellenőrzi.

Előzzük meg a balesetketet! 
Számítunk az Önök közreműködésére!
Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! 

 

forrás: bkktf.hu

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Erdő utca 70.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com
© 2022 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search