Hírek

VÁLTOZTAK A ZÖLDHULLADÉK ÉGETÉS SZABÁLYAI BUDAKESZIN

avaregetes

Lakossági igényként merült fel az avar és kerti hulladék égetés szabályozásának az újragondolása. Saját egészségünk és környezetünk megóvásának védelmében ezért Budakeszi Város Önkormányzata a 2019. február 28-i testületi ülésen módosította a vonatkozó rendeletét.
Az új rendelkezés alapján avar és kerti hulladék égetését évente az alábbi két időszakban lehet végezni:

  •  tavasszal: március 1. – március 31.,
  • ősszel: szeptember 1. – november 30. között.

A megjelölt időszakokon belül KIZÁRÓLAG pénteken 8-21 óra, szombaton 8-12 óra között (ünnepnapok kivételével) lehet a kerti hulladék égetését szélcsendes időben, nagykorú személy állandó felügyelete mellett végezni.
A levegő szennyezettségét és az ebből eredő káros hatásokat csökkenteni tudjuk a zöldhulladék égetésének mérséklésével, illetve teljes felhagyásával: a házi komposztáló használata – mely természetessége miatt teljes mértékben óvja környezetünket – tökéletes alternatívaként szolgálhat zöldhulladékunk megsemmisítésére, de természetesen továbbra is élhetünk a hulladéknaptár szerinti elszállíttatás lehetőségével.

Közérdekű információk

Kiemelt hírek

2019 augusztus 01

Elkezdődött a tűzifaprogram

Budakeszi Város Önkormány­zata ebben az évben is biztosít tűzifát a rászorulók részére. Az alacsony jövedelműek, kisnyug­díjasok, nagycsaládosok és gyer­meküket egyedül nevelő szülők igényelhetik a tűzifatámogatást. A jövedelemhatár megegyezik a rendkívüli települési támogatási kérelemben meghatározott egy főre eső jövedelmekkel, azaz a családok esetében: 62.700 Ft/hó, egyedülállók esetében: 68.400 Ft/hó. Az igényléshez szükséges nyomtatvány elérhető a Híd Szo­ciális és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban (Fő utca 103.), a Buda­keszi Polgármesteri Hivatal ügyfél­szolgálatán (Fő utca 179.) valamint letölthető a hivatal honlapjáról (www.varoshaza.budakeszi.hu).

Benyújtandó dokumentumok:

  • kitöltött igénylőlap,
  • az egy háztartásban élők jöve­delemigazolása,
  • lakcímkártyával igazolt buda-keszi állandó vagy ideiglenes lak-hely.

A kérelem beadásának határide­je: 2019. szeptember 6. (péntek)

Kérjük, tájékoztassák a környeze-tükben élő rászorulókat is.

Budakeszi Város Önkormányzata

2019 március 04

FONTOS LÉPÉSEK BUSZSÁV ÉS P+R PARKOLÓK ÉRDEKÉBEN

buszsav

Február végén Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és több szakmai szervezet (BKK, Budapest Közút, KTI, stb.) képviselője kereste fel a Városházát a Budakeszin építendő buszsáv és kapcsolódó P+R parkolók megvalósítása ügyében. Az egyeztetésre annak folyományaként került sor, hogy a kerületi önkormányzatnál néhány nappal korábban mutatták be a Budakeszi út felújításának buszsávval kiegészített tanulmánytervét, melyen városunk vezetői is részt vettek.

hirmondo logo

onkormanyzat banner

Feliratkozás hírlevélre

Értesülhet a legfrissebb híreinről, tevékenységinkről

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Akácfa utca 18.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő

© 2017 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search