Hírek

ISKOLABUSZ: ÚJ IGÉNYEKHEZ IGAZODÓ ÚTVONAL

A szeptember 2-i iskolakezdéssel az új igényekhez igazodva közlekedik az iskolabusz.

 

Az első járat Nagyszénászugból, a Holdfény – Nagyszénás utca sarokról 6:45-kor indul. A Sugár u. – Domb u. felől érkezve a Patak u. – Tiefenweg u. – Tölgyfa u. – Fenyő u. – Meggyes u. – Márity u. útvonalon jut el az Árpád fejedelem téri új iskoláig, majd onnan a korábbi célállomásáig, a Knáb János utcai iskoláig. Az útvonal módosítására egyrészt az új iskola beindulása, másrészt a déli városrészből az iskolába történő könnyebb, biztonságosabb eljutás igénye miatt volt szükség.

A járat Nagyszénászugban a megszokott helyeken veszi fel a gyerekeket, majd a Domb utcától felszállásra 6:55-kor a Patak utcában (a Vastelep vonalában), 6:58-kor a Tiefenweg utcában (a Staféta áruházzal szemben) és 7:00-kor a Tölgyfa utcában (a Vadász utca kereszteződésénél) lesz lehetőség. A buszvezető kéri, hogy a menetrend tarthatósága érdekében lehetőleg pár perccel a fentiekben megjelölt időpont előtt érkezzenek a felszállás helyére a gyerekek.

A második járat 7:20-kor indul a Makkosi út – Megyei út csomópontjától, útvonala meghosszabbodik az új, Árpád fejedelem téri iskoláig, addig az érkezési ideje és felszállóhelyei változatlanok. (Makkosi út – Gábor Áron u. – Jókai u. – Virágvölgy u. – Rákóczi u. – Erkel u. – Fő u. – Temető u. – Knáb u. – Zichy P. u. – Márity u. – Árpád fejedelem tér)

A délutáni, összevont járat – mely 16:00-kor indul az Árpád fejedelem téri iskolától, majd 16:05-től a Knáb János utcai iskolától – a megszokott útvonalon és fel/leszállóhelyekkel közlekedik Makkosmária – Nagyszénászug irányába, de igény esetén a Tiefenweg utcát is útvonalába illeszti. (Árpád fejedelem tér – Márity u. – Temető u. – Knáb u. – Mansfeld u. – Batthyány u. – Széchenyi u. – Fő u. – /Pátyi út – Tiefenweg u. – Budaörsi út/ – Fő u. alsó szervizút – Erdő u. – Napsugár u. – Makkosi út – Megyei út – Kert u. – Domb u. – Sugár u. – Holdfény – Nagyszénás u. sarok)

Az iskolabusz közlekedtetését Budakeszi Város Önkormányzata finanszírozza, annak igénybevétele továbbra is ingyenes. A járatokkal kapcsolatos részletesebb információt az iskolákban, illetve Merkl Antal buszvezetőtől kaphatnak a +36 20 995 3899 telefonszámon.

Közérdekű információk

Kiemelt hírek

2019 augusztus 01

Elkezdődött a tűzifaprogram

Budakeszi Város Önkormány­zata ebben az évben is biztosít tűzifát a rászorulók részére. Az alacsony jövedelműek, kisnyug­díjasok, nagycsaládosok és gyer­meküket egyedül nevelő szülők igényelhetik a tűzifatámogatást. A jövedelemhatár megegyezik a rendkívüli települési támogatási kérelemben meghatározott egy főre eső jövedelmekkel, azaz a családok esetében: 62.700 Ft/hó, egyedülállók esetében: 68.400 Ft/hó. Az igényléshez szükséges nyomtatvány elérhető a Híd Szo­ciális és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban (Fő utca 103.), a Buda­keszi Polgármesteri Hivatal ügyfél­szolgálatán (Fő utca 179.) valamint letölthető a hivatal honlapjáról (www.varoshaza.budakeszi.hu).

Benyújtandó dokumentumok:

  • kitöltött igénylőlap,
  • az egy háztartásban élők jöve­delemigazolása,
  • lakcímkártyával igazolt buda-keszi állandó vagy ideiglenes lak-hely.

A kérelem beadásának határide­je: 2019. szeptember 6. (péntek)

Kérjük, tájékoztassák a környeze-tükben élő rászorulókat is.

Budakeszi Város Önkormányzata

2019 március 04

FONTOS LÉPÉSEK BUSZSÁV ÉS P+R PARKOLÓK ÉRDEKÉBEN

buszsav

Február végén Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és több szakmai szervezet (BKK, Budapest Közút, KTI, stb.) képviselője kereste fel a Városházát a Budakeszin építendő buszsáv és kapcsolódó P+R parkolók megvalósítása ügyében. Az egyeztetésre annak folyományaként került sor, hogy a kerületi önkormányzatnál néhány nappal korábban mutatták be a Budakeszi út felújításának buszsávval kiegészített tanulmánytervét, melyen városunk vezetői is részt vettek.

hirmondo logo

onkormanyzat banner

Feliratkozás hírlevélre

Értesülhet a legfrissebb híreinről, tevékenységinkről

Szavazás

Mi a véleménye arról hogy...
header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Akácfa utca 18.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő

© 2017 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search