Hírek

Sörfesztivál - teljes útlezárás lesz péntek délután és szombaton a Fő utca érintett szakaszán

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2019. szeptember 13-14-én Budakeszi város területén több közúti útlezárásra és forgalomterelésre kell számítani a második alkalommal megrendezésre kerülő Budakörnyéki Sörfesztiválra tekintettel.

A rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében a Fő utcának a Temető utca - Erkel utca közötti szakaszát a gépjárműforgalom számára - az autóbuszok kivételével - teljes hosszában lezárják szeptember 13-án (péntek) 14:00 órától 24:00 óráig, valamint szeptember 14-én (szombat) 08:00 órától 24:00 óráig. A lezárás ideje alatt a Fő utcán csak a menetrendszerinti buszjáratok közlekednek majd. 

Ezzel összefüggésben felhívjuk a Fő utca páros oldalán (Erkel utca - Rózsa köz közötti szakasz), valamint a páratlan oldalán (a Kossuth u. - Temető u. közötti szakasz, szervizút) lakók figyelmét, hogy ezen időszakban gépjárművel közlekedés a fenti lezárt területre - lakcímük hivatalos okmánnyal történő igazolása mellett - csak az ingatlanukig történhet!

Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt az esetleges problémák elkerülése érdekében gépjárműveiket - annak használata esetén - a lakhelyükhöz közel eső, de a lezárt útszakaszon kívül eső utcákban szíveskedjenek elhelyezni.

A Fő utca Erkel utca - Kossuth utca közötti szervizútját is lezárják a rendezvény miatt. szeptember 12-én (csütörtök) 14:00 órától szeptember 15-én (vasárnap) 10:00 óráig. Ezen időszakban, az ideiglenes fogalomkorlátozással érintett útszakaszon gépjárművel sem közlekedni, sem parkolni nem lehet. Javasoljuk, hogy az ideiglenes forgalomkorlátozással érintett időszak alatt gépjárműveket annak használata esetén a közelben lévő Erkel utcai parkolóban, vagy a lezárt útszakaszon kívül eső utcában szíveskedjenek elhelyezni.

A Kossuth utca Fő utca - Erdő utca közötti szakaszát - az Erkel Ferenc Művelődési Központ parkolójának vonalában - lezárják, szeptember 13-án (péntek) 14:00 órától 24:00 óráig, valamint szeptember 14-én (szombat) 08:00 órától 24:00 óráig az Erdő utca felől és a Fő utca felől is "zsákutca" lesz! Felhívjuk a Kossuth utca Fő utca - Erdő utca közötti szakaszán lakók figyelmét, hogy a fenti időszakban gépjárművel csak az Erdő utca felé tudnak közlekedni.

A kijelölt terelőút a Temető utca - Márity L. utca - Erkel utca útvonal. A forgalomirányítást a rendőrség és a közterület-felügyelet végzi. Az érintett szakaszon az üzletek, éttermek gyalogosan, vagy autóbusszal közelíthetők meg. Kérjük, hogy közlekedésük során a kijelölt terelőútvonalat vegyék igénybe és ne a különböző applikációk által megadott útvonalakat, figyelemmel arra, hogy a mellékutak elsősorban parkolásra lettek tervezve, így a közlekedésükben az úgynevezett „menekülő útvonalak” sok esetben nem megkönnyítik utazásukat, hanem fennakadásokat okozhatnak.

A forgalomkorlátozások a rendezvény zavartalan lebonyolítása és a várhatóan nagyszámú résztvevő biztonsága érdekében történnek, ezért szíves együttműködésüket kérjük, és megértésüket köszönjük.

Közérdekű információk

Kiemelt hírek

2019 augusztus 01

Elkezdődött a tűzifaprogram

Budakeszi Város Önkormány­zata ebben az évben is biztosít tűzifát a rászorulók részére. Az alacsony jövedelműek, kisnyug­díjasok, nagycsaládosok és gyer­meküket egyedül nevelő szülők igényelhetik a tűzifatámogatást. A jövedelemhatár megegyezik a rendkívüli települési támogatási kérelemben meghatározott egy főre eső jövedelmekkel, azaz a családok esetében: 62.700 Ft/hó, egyedülállók esetében: 68.400 Ft/hó. Az igényléshez szükséges nyomtatvány elérhető a Híd Szo­ciális és Gyermekjóléti Szolgálat és Központban (Fő utca 103.), a Buda­keszi Polgármesteri Hivatal ügyfél­szolgálatán (Fő utca 179.) valamint letölthető a hivatal honlapjáról (www.varoshaza.budakeszi.hu).

Benyújtandó dokumentumok:

  • kitöltött igénylőlap,
  • az egy háztartásban élők jöve­delemigazolása,
  • lakcímkártyával igazolt buda-keszi állandó vagy ideiglenes lak-hely.

A kérelem beadásának határide­je: 2019. szeptember 6. (péntek)

Kérjük, tájékoztassák a környeze-tükben élő rászorulókat is.

Budakeszi Város Önkormányzata

2019 március 04

FONTOS LÉPÉSEK BUSZSÁV ÉS P+R PARKOLÓK ÉRDEKÉBEN

buszsav

Február végén Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester és több szakmai szervezet (BKK, Budapest Közút, KTI, stb.) képviselője kereste fel a Városházát a Budakeszin építendő buszsáv és kapcsolódó P+R parkolók megvalósítása ügyében. Az egyeztetésre annak folyományaként került sor, hogy a kerületi önkormányzatnál néhány nappal korábban mutatták be a Budakeszi út felújításának buszsávval kiegészített tanulmánytervét, melyen városunk vezetői is részt vettek.

hirmondo logo

onkormanyzat banner

Feliratkozás hírlevélre

Értesülhet a legfrissebb híreinről, tevékenységinkről

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Akácfa utca 18.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com

Adatvédelmi tisztviselő

© 2017 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search