Zöld munkacsoport

November 12-én, kedden megalakult a Zöld Munkacsoport a Városházán

A zöld Budakesziért tenni akaró, elkötelezett civilek összefogásával megalakult Ökokeszi képviselői is részt vettek az ülésen, melyről saját Facebook oldalukon is beszámoltak.

Az Ökokeszi egyik alapítója, Graczka Sylvia azt írta:

“Örülünk, hogy az Önkormányzat számára is fontos a zöldhulladékkal és hulladékkal kapcsolatos problémák tágan értelmezett kezelése, ide értve a szemléletformálást. Az Ökokeszi néhány tagja magánszemélyként csatlakozott, így hírt fogunk adni mi is a havi találkozókról. Amennyiben az Ökokeszi céljaival megegyező törekvéseket látunk a csoportban, akkor partnerként is segíthetjük ezt a munkát.
Az alakuló ülésen a komposztálás vs. avarégetés problémáját jártuk körül. Szó volt arról, hogy szükség van szemléletformálásra, ismeretterjesztésre a komposztálás témájában, illetve hogy jó lenne minél több lehetőséget biztosítani, ti. közterületi komposztálást, illetve társasházak is kezdeményezhetik a közösségi komposztálást. Az óvodák, iskolák esetében az intézményi komposztálás elősegítése a cél, a fiatalok oktatása mellett. Az ágdarálás kérdése is terítéken lesz.”

A Zöld Munkacsoport megalakulását kezdeményező dr. Győri Ottilia polgármester az ülésen úgy fogalmazott, mindannyiunk közös érdeke a tiszta, rendezett, zöld Budakeszi, és összefogással mindez megvalósítható, tette hozzá. A polgármester a Facebook oldalán azt írta:

“Zöld élet az új élet! Egyébként is a kedvenc színem a zöld…Elkötelezett civilekkel megalakult a Zöld Munkacsoport, a zöldebb, tisztább, rendezettebb Budakesziért. A következő ülés december 9-én, hétfőn 18 órakor a Városháza tanácstermében lesz. Mindenkit szeretettel várunk!”

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Erdő utca 70.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com
© 2022 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search