Hírek

ISKOLABUSZ: ÚJ IGÉNYEKHEZ IGAZODÓ ÚTVONAL

A szeptember 2-i iskolakezdéssel az új igényekhez igazodva közlekedik az iskolabusz.

 

Az első járat Nagyszénászugból, a Holdfény – Nagyszénás utca sarokról 6:45-kor indul. A Sugár u. – Domb u. felől érkezve a Patak u. – Tiefenweg u. – Tölgyfa u. – Fenyő u. – Meggyes u. – Márity u. útvonalon jut el az Árpád fejedelem téri új iskoláig, majd onnan a korábbi célállomásáig, a Knáb János utcai iskoláig. Az útvonal módosítására egyrészt az új iskola beindulása, másrészt a déli városrészből az iskolába történő könnyebb, biztonságosabb eljutás igénye miatt volt szükség.

A járat Nagyszénászugban a megszokott helyeken veszi fel a gyerekeket, majd a Domb utcától felszállásra 6:55-kor a Patak utcában (a Vastelep vonalában), 6:58-kor a Tiefenweg utcában (a Staféta áruházzal szemben) és 7:00-kor a Tölgyfa utcában (a Vadász utca kereszteződésénél) lesz lehetőség. A buszvezető kéri, hogy a menetrend tarthatósága érdekében lehetőleg pár perccel a fentiekben megjelölt időpont előtt érkezzenek a felszállás helyére a gyerekek.

A második járat 7:20-kor indul a Makkosi út – Megyei út csomópontjától, útvonala meghosszabbodik az új, Árpád fejedelem téri iskoláig, addig az érkezési ideje és felszállóhelyei változatlanok. (Makkosi út – Gábor Áron u. – Jókai u. – Virágvölgy u. – Rákóczi u. – Erkel u. – Fő u. – Temető u. – Knáb u. – Zichy P. u. – Márity u. – Árpád fejedelem tér)

A délutáni, összevont járat – mely 16:00-kor indul az Árpád fejedelem téri iskolától, majd 16:05-től a Knáb János utcai iskolától – a megszokott útvonalon és fel/leszállóhelyekkel közlekedik Makkosmária – Nagyszénászug irányába, de igény esetén a Tiefenweg utcát is útvonalába illeszti. (Árpád fejedelem tér – Márity u. – Temető u. – Knáb u. – Mansfeld u. – Batthyány u. – Széchenyi u. – Fő u. – /Pátyi út – Tiefenweg u. – Budaörsi út/ – Fő u. alsó szervizút – Erdő u. – Napsugár u. – Makkosi út – Megyei út – Kert u. – Domb u. – Sugár u. – Holdfény – Nagyszénás u. sarok)

Az iskolabusz közlekedtetését Budakeszi Város Önkormányzata finanszírozza, annak igénybevétele továbbra is ingyenes. A járatokkal kapcsolatos részletesebb információt az iskolákban, illetve Merkl Antal buszvezetőtől kaphatnak a +36 20 995 3899 telefonszámon.

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Erdő utca 70.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com
© 2022 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search