ZÖLD MUNKACSOPORT

A munkacsoport stratégiája

 • Stratégiai (Hosszú távú) cél: A Zöld/Öko tudatos generáció kinevelésének elősegítése
 • Taktikai (Középtávú) cél: A Zöld javak hasznosításának bemutatása, megismertetése, elősegítése
 • Operatív (Rövidtávú) cél: Az avarégetés beszüntetése miatt kínált alternatívák megismertetése, eszközökkel való támogatás rendszerének kidolgozása. (ismertetés)
Image
Image

Taktikai (Középtávú) cél

 • A Zöld javak hasznosításának bemutatása, megismertetése, elősegítése. Környezetünk védelmének fontossága. 

 • Komposztálás 

 • Ágdarálás 

 • Szelektív hulladékgyűjtés 

 • Újrahasznosítás

Image

Stratégia (hosszú távú) cél

 • A Zöld/Öko tudatos generáció kinevelésének elősegítése
 • A környezetnevelés színtere a család után az óvodák és az iskolák.
 • Az Öko oktatási intézményekkel szoros együttműködésben elérni, hogy egy olyan generáció nőjön fel Budakeszin, amely már tudatosan vigyáz a környezetére,  megőrzi a természet adta értékeket.
 • A gyermekeket már az Óvodákban bemutatókkal/programokkal, kihelyezett komposztálokkal, és zöldkerttel, szelektív gyűjtéssel kell a környezettudatosságra nevelni.
 • Az általános iskolákban  tematikus programok szervezésével, gyakorlati foglakozásokkal, tanulmány út pld.: Depónia szelektív program bemutatása, tanösvény kialakítása
Image

Operatív (Rövidtávú) cél

 • Az avarégetés beszüntetése miatt (várható Képviselő-testületi döntés) kínált alternatívák megismertetése, eszközökkel való támogatási rendszerének kidolgozása. 

 • Közösségi avarkomposztálás- közterületekre kihelyezett avarkomposztáló ketrecek. 

 • Városi avarkomposztáló- kijelölt területen komposztáló létrehozása. Elkerített és a BVV Kft. által kezelt komposztáló. 

 • Intézményekben avarkomposztálók telepítése (egyben oktató célzattal) 

 • Lakossági komposztáló program indítása 

 • Ágdarálási program átgondolása

Image

Gimnáziumok bevonása a munkába

 • A Zöld munkacsoport működését nagyban tudná segíteni, ha a 15-18 éves tanulók a kötelező 50 óra közösségi szolgálatot, a reánk nehezedő fizikai feladatok ellátásával tölthetnék. 

 • A tanulók ezáltal bepillantást nyerhetnek a munkacsoport működésébe, és reálisabb képet kaphatnak az előttünk álló feladatokról, valamint tapasztalatot  meríthetnek, amely segítheti Őket a pályájuk alakításában. 

 • Biztonságos terepen gyűjthetnek tapasztalatot arról, milyen is a való élet. J

A munkacsoport hírei

2022 október 24

Ülést tartott a Zöld munkacsoport!

A Zöld Munkacsoport mai ülésén “Kert-ésszel” közösen gondolkodtunk olyan fontos kérdésekről, mint a faültetés, közösségi kert és a záportározó. Köszönjük a támogató hozzászólásokat. Folytatjuk

2021 november 09

Sokan eljöttek a Zöld munkacsoport ülésére a Városháza tanácstermébe

Az elmúlt időszak fontosabb környezetvédelmi intézkedéseinek, döntéseinek ismertetése után központi téma volt a Budakeszin létesülő hulladékudvar ügye.
Az üzemeltető Depónia Non-profit Zrt. részéről Czentár Ottó adott tájékoztatást arról, hogy a szolgáltatás minden lakcímkártyával és szerződéssel rendelkező budakeszi lakos számára ingyenes lesz. Azt szeretnék elérni, hogy a szelektívhulladék-gyűjtése, a lakosságnál felmerülő minden típusú és hasznosítható hulladékra kiterjedjen. A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia részeként a Zöld átállás program terveinek a helyi adottságokhoz való igazításához, a végleges dokumentum kidolgozásához kérte a Zöld munkacsoport segítségét a Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
2021 június 24

Meghívó a Zöld munkacsoport ülésére

Tisztelt Érintettek, Érdeklődők!
 
Tájékoztatom, hogy a Zöld munkacsoport következő ülését 2021. június 28-án (hétfőn) 18:00 órai kezdettel tartja, melyre szeretettel várjuk.
 
Az ülés helyszíne: 2092 Budakeszi, Fő utca 179. Budakeszi Polgármesteri Hivatal (földszinti nagy ülésterem).
2019 december 11

Környezetbarát síkosság mentesítő

Megérkezett!!! ÚTKÁLI ECO PLUS-Zeolit tartalmú síkosságmentesítő

Ára: 1690.- Ft / zsák ( 10 kg)

Kérem jelezze, ha szeretne vásárolni.
06-30-903-32-26 vagy bvv.ugyintezo@gmail.com
Nagy-Kalló Szilvia BVV Zöld munkacsoport koordinátor

Az ÚTKÁLI ECO PLUS valóban környezetbarát:

Az Útkáli Progress környezetkímélő tulajdonságát megtartva, Nem terheli, sőt Mg- és K-tartalmának köszönhetően táplálja a talajt. Az olvasztóhatást megőrizve a magas zeolit tartalmának köszönhetően stabil járófelületet képez a felületen. A fémkorrózió (vas, acél, aluminium) sebessége ennél a terméknél is alacsony, mindössze egyharmada-egyötöde! a NaCl hatásának. A beton- és aszfaltkorrózió üteme is sokkal kedvezőbb, mint egyébb termékeknél.

Mit is tartalmaz?

  • Kálium klorid: 13%-15%
  • Magnézium-klorid: 2,5%-3,5%
  • Nátrium-klorid: 2%-3%
  • Zeolit: 75%-80%


2019 december 09

A Zöld Munkacsoport második ülése

dr. Győri Ottilia:

"Nagyon örülök, hogy egyre többen csatlakoznak a novemberben életre hívott zöld munkacsoportunkhoz!  A mai ülésen a budakeszi gimnáziumok képviselői is részt vettek. Sőt, újabb civil érdeklődők is eljöttek. A jövőben "zöld oldallal" találkozhatnak az olvasók a Budakeszi Hírmondó, a Polgármesteri Hivatal és a BVV Kft. weboldalán, ebben az #Ökokeszi munkatársai is segítségünkre lesznek.  Most az elvégzett és ránk váró feladatokról, a Budakeszit is érintő klímaválságról és zöld témákról egyeztettünk."

2019 december 06

Bizonyíték, nem ígéret

A gyakorlatban, a terepen is megvalósul az együttműködés a budakeszi civilek és az önkormányzat között. A nemrég megalakult Zöld Munkacsoportban is résztvevő Ökokeszi civil környezetvédő csoport tagjai a BVV Kft.-től ingyen használatba kapott (nagy teljesítményű) ágdaráló géppel aprítják a lakossági zöldhulladékot Makkosmárián ma és holnap reggel 9-től délután 4 óráig. A zöld Budakesziért dolgozunk!

2019 december 06

November 12-én, kedden megalakult a Zöld Munkacsoport a Városházán

A zöld Budakesziért tenni akaró, elkötelezett civilek összefogásával megalakult Ökokeszi képviselői is részt vettek az ülésen, melyről saját Facebook oldalukon is beszámoltak.

Az Ökokeszi egyik alapítója, Graczka Sylvia azt írta:

“Örülünk, hogy az Önkormányzat számára is fontos a zöldhulladékkal és hulladékkal kapcsolatos problémák tágan értelmezett kezelése, ide értve a szemléletformálást. Az Ökokeszi néhány tagja magánszemélyként csatlakozott, így hírt fogunk adni mi is a havi találkozókról. Amennyiben az Ökokeszi céljaival megegyező törekvéseket látunk a csoportban, akkor partnerként is segíthetjük ezt a munkát.
Az alakuló ülésen a komposztálás vs. avarégetés problémáját jártuk körül. Szó volt arról, hogy szükség van szemléletformálásra, ismeretterjesztésre a komposztálás témájában, illetve hogy jó lenne minél több lehetőséget biztosítani, ti. közterületi komposztálást, illetve társasházak is kezdeményezhetik a közösségi komposztálást. Az óvodák, iskolák esetében az intézményi komposztálás elősegítése a cél, a fiatalok oktatása mellett. Az ágdarálás kérdése is terítéken lesz.”

A Zöld Munkacsoport megalakulását kezdeményező dr. Győri Ottilia polgármester az ülésen úgy fogalmazott, mindannyiunk közös érdeke a tiszta, rendezett, zöld Budakeszi, és összefogással mindez megvalósítható, tette hozzá. A polgármester a Facebook oldalán azt írta:

“Zöld élet az új élet! Egyébként is a kedvenc színem a zöld…Elkötelezett civilekkel megalakult a Zöld Munkacsoport, a zöldebb, tisztább, rendezettebb Budakesziért. A következő ülés december 9-én, hétfőn 18 órakor a Városháza tanácstermében lesz. Mindenkit szeretettel várunk!”

header2.png
Székhely: 2092 Budakeszi, Fő u. 179.
Telephely: 2092 Budakeszi, Erdő utca 70.
Képviselő:  Korondy Tamás ügyvezető
Telefon:  06 23 / 451-305
Honlap:  bvv.budakeszi.hu
e-mail cím:  bvv.ugyintezo@gmail.com
© 2022 Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft

Search